Kelderdichting

Een kelder is een belangrijke troef voor uw woning. Samen met de funderingen vormt hij een stabiele basis. Maar dan moet de kelder natuurlijk wel waterdicht blijven. Als het grondwater omhoog stijgt, de vloer soms onder water staat of het er muf ruikt, dan heeft u te maken met vochtproblemen in uw kelder. Renovocht pakt deze problemen op een deskundige manier aan en helpt u bij kelderdichting.

Kelderdichtingen: onze specialiteit

Een vochtige kelder dichten, moet correct gebeuren en alles hangt daarom af van een correcte inschatting van het probleem. Voor het dichten van kelders, gebruiken we onze checklist voor kelderdichting.

  • Welke functie heeft de kelder?
  • Gebruikt u hem als leefruimte of enkel als opslagplaats?
  • Gaat het om opstijgend water of om sijpelwater?
  • Hoe ernstig is de infiltratie?
  • Gaat het om het beginstadium of juist niet?
  • Wat zijn de omgevingsfactoren?

Oplossingen voor kelderdichting

Op basis van de checklist weten wij welke aanpak we moeten gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw kelder te dichten: van het maken van een nieuwe bekuiping tot vloerdrainage en randdrainage.
Een oplossing tegen insijpelend vocht is bijvoorbeeld de bekuiping waarbij wij de aangetaste laag van de muur wegkappen en eventueel de ondergrond zandstralen. Renovocht past vaak een drielagige bekuiping toe: een antileklaag, een aanbrandlaag en een druklaag. Die combinatie houdt lateraal insijpelend water tegen. Soms voegen we nog extra randdrainage toe om absolute zekerheid te garanderen. Toch is elke situatie met opstijgend of insijpelend vocht anders en daarom komen we ter plaatse kijken.
Bij een vloerdrainage bijvoorbeeld komt het er op aan het stuwende grondwater te kanaliseren en af te voeren. Vaak plaatsen we eerst stevige noppenfolie en daarop een laag van gewapend beton, die tot slot gepolierd wordt.

Gratis diagnose 0800 62 108 of klik hier

Eerlijke analyse en gratis offerte kelderdichting

Kelders dichten is onze specialiteit. Kiest u voor Renovocht, dan werkt u met vakmannen die weten wat ze doen:

  • Onze experten komen graag vrijblijvend bij u langs om een correcte diagnose te maken van het vochtprobleem.
  • Op basis daarvan geven wij advies over de beste aanpak.
  • U krijgt van Renovocht een overzichtelijke en duidelijk offerte, altijd met een uiterst scherpe prijs.

Neem daarom vandaag nog contact met Renovocht op voor meer informatie over uw kelderdichting en geniet binnenkort eindelijk van een bruikbare, droge kelder. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor problemen met ventilatie, opstijgend vocht en algemene vochtproblemen.